Šarović: Nakon Izetbegovićevih tvrdnji pale su sve Dodikove maske

SDS neće biti dio nikakvih Izetbegovićevih političkih planova, kategoričan je Šarović.

Izetbegovićevim priznanjem da je sa Dodikom radio na prenosu nadležnosti Srpske na nivo BiH, pale su sve maske, kaže predsjednik SDS-a Mirko Šarović, javlja RTVBN.

– Sinoćnje priznanje Bakira Izetbegovića da je zajedno sa Miloradom Dodikom radio na prenosu nadležnosti ili da je praktično sve odluke o prenosu nadležnosti u prošlosti dogovarao sa Dodikom, kao i da je u “Prudskom sporazumu” Dodik pristao na četiri regije i time pristao na raspakivanje Dejtonskog sporazuma i mijenjanje granica RS ima jedan ogroman značaj i jedan istorijski karakter, pogotovu kada to dolazi od ključnog političkog protivnika, koji je iznio takvu jednu činjenicu o kojoj se proteklih godina šuškalo u RS.

Mislim da su, zaista, sa ovom njegovom izjavom potpuno jasno i otvoreno pale sve maske. Demaskirani su svi oni koji su upirali prstom u SDS, koja je stranka kontinuiteta i koja do sada nikada nije mijenjala svoju strategiju u prenosu bilo kakvih nadležnosti sa RS na državni nivo. U tome nikada nije učestvovala, a pogotovu ne bi bila dio “Prudskog sporazuma” – naglasio je Šarović.

SDS neće biti dio nikakvih Izetbegovićevih političkih planova, kategoričan je Šarović.

Izetbegović ima svoje političke interese i potpuno je jasno sinoć rekao da što se njega tiče treba da bude što više države, a da uticaj entiteta slabi. Očito je da je negdje u prošlosti imao dobre sagovornike po tom pitanju. Što se tiče SDS-a, to nije dio naše politike, a neće biti ni u budućnosti. Mislim da je Dejtonski mirovni sporazum i entitetske granice sasvim dobar okvir za sve nas u BiH i da država jeste složena i komplikovana, ali da sve zavisi od nas. U ovakvom ambijentu treba da se okrenemo stvarima koje mogu da donesu dobro svakom čovjeku u ovoj zemlji, bez obzira da li živi u Banjaluci, Sarajevu ili Mostaru i da je dovoljno avanturizma na ovim našim prostorima – istakao je predsjednik SDS-a.