Nakon nesreće kod Ilijaša: Danas dženaza stradalom Amiru Aliću

Home

Nakon nesreće kod Ilijaša: Danas dženaza stradalom Amiru Aliću


Dvadesetdvogodišnji Ferid Hadžihaskić, koji je sinoć uhapšen nakon teške saobraćajne nesreće u kojoj je život izgubio Amir Alić (24) iz Sarajeva, nakon saslušanja u policiji, pušten je da se brani sa slobode, jer nije bilo zakonskog osnova za njegovo dalje zadržavanje.

 

Protiv njega će u redovnoj proceduri biti vođen postupak zbog sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja, koje je rezultiralo smrću druge osobe.

Naime, kako smo već objavili, prema preliminarnim rezultatima istrage, u ovom slučaju se radilo o klasičnoj nesreći, koja nije uzrokovana omamljenošću bilo kojeg od učesnika, niti je utvrđeno prekoračenje dozvoljene brzine.

Istraga se i dalje nastavlja, a tačni uzroci koji su doveli do nesreće bit će poznati nakon što stignu rezultati svih potrebnih vještačenja.

 

Nesreća se dogodila ponedjeljak u 16.10 sati na autoputu A1 Sarajevo – Zenica, kada je Hadžihaskić, upravljajući Audijem A8 iz pravca Visokog na mostu preko rijeke Bosne u mjestu Ljubinići, skrenuo u desnu stranu, a zatim udario u metalnu zaštitnu ogradu, a potom i u betonsku ogradu mosta. Tom prilikom vozilo se prepolovilo na dva dijela, a dijelovi otpali od vozila su udarili u Audi A5, kojim je upravljala H. S. (38) iz Sarajeva.

dzenaza

Na mjestu nesreće stradao je 24-godišnji Alić, Hadžihaskićev suvozač, a smrt su konstatirali ljekari Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS, nakon čega je tijelo prevezeno u prosekturu Bare radi obdukcije.

Hadžihaskić je zadobio lakše povrede, a ljekarska pomoć mu je ukazana u Općoj bolnici “Prim. Dr. Abdulah Nakaš”, nakon čega je uhapšen.

Dženaza tragično nastradalom mladiću klanjat će se danas u 14 sati na gradskom groblju Vlakovo.

 

(Izvor: Bhindex)

Tagovi
Objavio: Wed, 27/09/2017 - 07:29

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top