Novak Đoković poslije titule: Ne bih da Borna izgleda kao neko ko ne zna kineski, ali...

Desetak sekundi na kineskom govorio publici, koja ga je pozdravila ovacijama, dok je i sam Borna iza uzvikvao "Uau".

Srbijanski teniser Novak Đoković je sa 6:3, 6:4 savladao hrvatskog tenisera Bornu Ćorića u finalu Šangaja i sada je drugi igrač svijeta.

- Ovo mi je takmičenje na posebnom mjestu u srcu. Ovdje sam osvojio prvi Masters kup prije deset godina. Ovo mi je i 11. titula u Kini. Čestitam Borni na sjajnoj sedmici, pokazao je da se od njega može mnogo očekivati u budućnosti - dodao je Novak.

Nakon što je u dva seta savladao 21-godišnjeg Hrvata, koji je poslije finala najprije odustao od toga da se publici obrati na kineskom jeziku, ali mu je Nole ipak šapnuo jednu riječ te je srbijanski as stao pred mikrofon i oduševio domaću publiku.

- Zaista ne bih da Borna izgleda kao neko ko ne zna kineski - počeo je Đoković, učinivši tim riječima da navijači na tribinama pomisle da se ni on neće obratiti na jeziku koji se priča u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta.

Međutim, poslije toga je na engleskom dodao samo riječ "Ali..." i onda desetak sekundi na kineskom govorio publici, koja ga je pozdravila ovacijama, dok je i sam Ćorić iza uzvikvao "Uau!"