fbpx Nakon pogibije hrvatske padobranke, još dvije nesreće paraglidera u Sloveniji

Nakon pogibije hrvatske padobranke, još dvije nesreće paraglidera u Sloveniji

Home

Nakon pogibije hrvatske padobranke, još dvije nesreće paraglidera u Sloveniji


Nakon što je u nedjelju blizu Bovca smrtno nastradala 34-godišnja hrvatska padobranka iz Istre kojoj se nisu otvorili ni glavni ni rezervni padobran, dvije nesreće, od kojih jedna sa smrtnim ishodom, zabilježene su u ponedjeljak u vježbama paraglidera u istom, sjeverozapadnom dijelu Slovenije, objavila je u utorak policija.

Kod mjesta Ozeljan blizu Nove Gorice u ponedjeljak nešto poslije 14 sati paragliderom je pala na zemlju 45-godišnja Holanđanka, te je smještena u bolnicu, pojasnila je lokalna policija.

Njena se letjelica na visini od 250 metara počela vrtjeti u krug, uslijed čega je paragliderka izgubila kontrolu i pala na zemlju na obližnji travnjak s teškim lomovima i ozljedama.

Istog dana, objavila je također policija, u blizini Sela nad Podmelcem kod Tolmina potraga je našla mrtvoga 58-godišnjeg paraglidera iz Njemačke čiji su nestanak prijavili njegovi prijatelji, nakon što se nije vratio.

Pronađen je mrtav u krošnji drveta, bez vidljivih tjelesnih povreda, a uzrok smrti utvrdit će se obdukcijom, prenosi Hina navode policije.

 

(Izvor: Fena)

Tagovi
Objavio: Tue, 13/06/2017 - 19:07

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top