Dobre vijesti iz klinike u Esenu: Nalaz pokazao da Dalal nema leukemiju

Danas će isključiti lijek za jetru da vide je li sve uredu bez njega

Nalaz punkcije malene Dalal Omerović iz Bihaća, kojoj je 6. septembra rađena transplantacija koštane srži, pokazuje da nema leukemije!

Kako su saopćili prijatelji porodice Omerović, potrebno je da se rade još dvije punkcije, ali ova dvogodišnja djevojčica se lavovski bori.

- Dragi naši, evo nas s dobrim vijestima koje smo svi nestrpljivo iščekivali. Nalaz punkcije je uredan. Pokazuje da nema blasta (leukemije). Sve su stanice od donora, nema njenih. To je trenutno tako jer se punkcije rade još 60. i 100. dan od transplantacije.

Danas će isključiti lijek za jetru da vide je li sve uredu bez njega. Radit će ultrazvuk opet u četvrtak. Prisutan je osip po tijelu kao reakcija borbe stanica u organizmu, on se prati svakodnevno i nadamo se da će se što prije povući. Naša Dalalica se i dalje lavovski bori kako samo ona zna – navodi se na Facebook stranici „Za Dalal“.

Ističu da je odgođen izlazak iz bolnice jer Dalal odbija piti sve potrebne sirupe, da je težak put pred njom i njenim roditeljima, ali djevojčica je i do sada uspješno savladavala sve prepreke.

Dalal Omerović je bolovala od najopasnijeg oblika leukemije, a za njeno liječenje u Njemačkoj na klinici u Esenu brojni građani su prikupljali novac.

Izvor: