Napadač u SAD-u ubio jednu osobu u prodavnici, ranio 13 građana pa počinio samoubistvo

asd
Najmanje jedna osoba je poginula, a 14 je povrijeđeno u pucnjavi u četvrtak koja se dogodila ispred prodavnice Croger u Tennesseju, potvrdili su policijski zvaničnici u SAD-u.

Kako je potvrđeno za CNN, napadač koji je otvorio vatru na prisutne u prodavnici nakon cijelog događaja počinio je samoubistvo.

"Ubica je pronađen mrtav, očigledno je počinio samoubistvo", rekao je šef policije Dale Lane.

Zaposlenica u prodavnici koja je svjedočila događaju za CNN je ispričala kako se nalazila na blagajni kada je pucnjava počela u jednom dijelu prodavnice.

Odmah nakon toga, prodavačica je rekla kolegama da se sakriju, ali napadač je došao odmah iza njih i počeo pucati.

"Nastavio je pucati. Upucaj je jednog od mojih kolega u glavu, zatim je jednoj od mušterija pucao u trbuh, a drugi kupac je zadobio posjekotine prilikom pada", rekla je prodavačica.

Šef policije oglasio se nakon incidenta te je rekao kako je prvobitno 13 osoba prebačeno u bolnicu zbog povreda, a da se naknadno još jedna osoba javila u bolnicu zbog napada tjeskobe.

"Četiri osobe su bile u kritičnom stanju, dok je pet osoba bilo van životne opasnosti", rekla je glasnogovornica bolnice u koju je smješteno 9 povrijeđenih osoba.

Pored njih, ostali pacijenti su odvedeni u Baptističku bolnicu u Colliervilleu, ali glasnogovornica ove bolnice nije željela govoriti o njihovom zdravstvenom stanju.

"Kada su policajci ušli u trgovinu, zatekli su ljude na podu. Specijalci su prešli cijelu prodavnicu te su izveli građane i zaposlenike koji su se krili", rekao je šef policije.

Za sada nije poznato zbog čega je došlo do pucnjave, a kako je saopćeno incidentu nije prethodila svađa.