Istaknuti primarijus ginekologije i akušerstva: Napustio nas je doktor Ramiz Velagić

Danas je Krajina ostala bez još jednog velikog čovjeka, istaknutog primarijusa ginekologije i akušerstva, doktora Ramiza Velagića, koji nas je napustio u svojoj 61-oj godini života.

Smrt ga je zatekla obnašajući funkciju načelnika ginekologije i akušerstva u Kantonalnoj bolnici u Bihaću.

Komemoracija neprežaljenom doktoru obavit će se u petak, 27. septembra, u Kulturnom centru u Bihaću u 10 sati, a  ukop će se obaviti isti dan na Humcima u 15 sati.

Osnovno i srednje obrazovanje stječe u Bihaću nakon čega upisuje Medicinski fakultet u Sarajevu. Tokom studija na fakultetu posebno se izdvaja kao student generacije i predsjednik studentske Unije. Diplomirao je 1983. godine i stekao zvanje doktor medicine.

Godine 1984. počinje raditi kao ljekar opće prakse u Domu Zdravlja Bihać, a 1988. kao specijalizant na Odjelu porodilišta i ginekologije. Specijalistički ispit polaže 1992. na Kliničkom centru u Sarajevu nakon čega počinje raditi kao specijalista na Odjelu porodilišta i ginekologije Kantonalne bolnice „Dr. Irfan Ljubijankić“. Dugo godina je obnašao funkciju šefa operacionog trakta ginekologije i porodilišta.