Narednih dana oblačno vrijeme s padavinama

Sutra, 14.03., u Bosni i Hercegovini će biti pretežno oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima. Padavine neće biti obilne. Od poslijepodnevnih sati smanjenje oblačnosti. Vjetar slabe do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 3 i 7 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 9 i 13 stepeni.

U četvrtak, 15.03., prije podne više oblačnosti se prognozira za Hercegovinu, zapad i jugozapad Bosne. U ostalim područjima mala naoblaka. Novo jače naoblačenje s juga u drugoj polovini dana koje će od poslijepodnevnih sati prema kraju dana uvjetovati kišu. Jače padavine u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne. Slab jugo prije podne. U drugoj polovini dana jugo umjerene jačine. Jutarnja temperatura zraka između 1 i 4, na jugu do 6 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17 stepeni.

U petak, 16.03., Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Jača kiša prognozira se za Hercegovinu. U Bosni slabija kiša uglavnom prijepodne. Vjetar umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 4 i 8 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17 stepeni.