Narušavanje javnog reda i mira- 60 pacijenata u Hitnoj u Velikoj Kladuši

321
60 pacijenata zatražilo je pomoć Hitne službe Doma zdravlja. Dežurni doktori bili su Kasim Selman i Aida Dedić koji su na dalje liječenje uputili tri pacijenta.

Tokom protekla 24 sata velikokladuška Policijska stanica evidentirala je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira.

Vatrogasna jedinica Velika Kladuša u prethodna 24 sata nije intervenisala, saznajemo od dežurnog vatrogasca Grahovića.

Na području velikokladuške općine isporuka električne energije je stabilna. Zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima danas će doći do prekida u isporuci električne energije u trafopodručjima: Kudići 1, Kudići 2 Vodovod i Sabljakovići. Prekid u elekronapajanju na navedenim područjima će trajati od 11:30 do 16:00 sati.

Po planu se ovog jutra odvijaju isporuka pitke vode i odvoz smeća i održavanje gradske čistoće.

Dječija igraonica „Zvončić“ danas od 12:00h počinje s radom. Povodom ovog svečanog dana, vlasnici su pripremili brojna iznenađenja, besplatne grickalice i sokiće, ali i mnoštvo igre i zabave za vaše mališane. Također, na dan početka rada, korištenje igraonice bit će besplatno. Igraonica se nalazi u ulici Žrtava fašizma 13, Hukića Brdo.

Prema informacijama iz BIHAMK-a, na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se uz povoljne uslove za vožnju. Svim učesnicima u saobraćaju skrećemo pažnju na pojačan broj motociklista i biciklista na putevima. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme. Poslije podne umjeren porast naoblake na zapadu i sjeverozapadu Bosne može usloviti lokalne pljuskove. Dnevna temperatura zraka od 25 do 32 °C.

Biometeorološka prognoza je povoljna. Većina populacije će biti boljeg raspoloženja i primjerene radne motivacije, a hronični bolesnici i meteoropate trebali bi osjetiti olakšanje, izraženije tokom prijepodneva. Preporučljivo je slojevito se odjenuti, u drugom dijelu dana umanjiti aktivnosti obzirom da će biti toplije, uz pojačan osjet sparine. Lokalni pljuskovi će povremeno remetiti ugođaj.