Narušavanje javnog reda i mira u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

U trafopodručjima Čelinja, Tabakovići, Orčeva Luka (Vehabski križ) i Donja Vidovska ostalo je po još nekoliko domaćinstava koja su bez električne energije. Danas će se raditi na sanaciji kvarova. Ostalo područje općine Velika Kladuša uredno je snabdjeveno električnom energijom.

Isporuka pitke vode je stabilna, kažu nam u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

„Vatrogasna jedinica je imala mirna protekla 24h“ – rekao nam je dežurni Galijašević.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su jedno narušavanje javnog reda i mira. Krivičnih djela i saobraćajnih nezgoda nema prijavljenih.

73 pacijenta obratila su se za pomoć Hitnoj službi Doma zdravlja. Dežurni doktori bili su Aida Dedić i Abdulah Fazlić. Nije bilo upućivanja na dalje liječenje.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 06. februar:

Zbog niskih temperatura, posebno u višim planinskim predjelima, upozoravamo na zaleđen kolovoz. Poledice ima i u nižim područjima, preko mostova, vijadukta i na prilazima tunelima. Jak vjetar stvara snježne nanose na putevima na području: Kupresa, Tomislavgrada, Glamoča, kao i na planinskim prevojima: Lanište (Ključ-Bosanski Petrovac), Makljen ( Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje) i Rostovo (Novi Travnik-Bugojno).

Na putnom pravcu Posušje-Blidinje-Risovac, zbog jakog vjetra i nanosa, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila, a ne preporučuje se kretanje ni za putnička vozila.

Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima. Napominjemo, na put ne krećite bez zimske opreme.

Sporije zbog radova saobraća se na magistralnim putevima: Banja Luka-Klašnice (Zalužani), Sarajevo-Pale (tunel Čeljigovići) i Jajce-Donji Vakuf (tunel Skela).

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Danas će u Bosni preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini vedro uz postepeno naoblačenje. U Bosni je povremeno moguće provijavanje slabog snijega. Dnevna temperatura od -5 do 1, na jugu zemlje do 4 °C.

Biometeorološka prognoza je loša. Mada će preovladavati stabilnije vrijeme, dodatno zahlađenje će kod hroničnih bolesnika uzrokovati jačanje tegoba. Neophodno je biti oprezniji, umanjiti boravak na otvorenom, ne izlagati se pretjeranim naporima i posvetiti pažnju zaštiti od niskih temperatura tokom cijelog dana. U Hercegovini sunčanije, uz sjeverno strujanje koje će remetiti osjet ugode, također neuobičajeno hladno.