NASA izdala saopštenje o smaku svijeta koji je najavljen za nedjelju

Home

NASA izdala saopštenje o smaku svijeta koji je najavljen za nedjelju

Više puta godišnje teoretičari zavjere "predviđaju" smak svijeta, a sve su češća vjerovanja da će Zemlji presuditi planeta Nibiru koja će nas udariti 23. septembra, tačnije u nedelju.

Zbog toga se, kako prenosi B92, morala oglasiti i NASA zvaničnim saopštenjem u kojem objašnjava (još jednom) da planeta X ili Nibiru ne postoji, pa samim tim ne predstavlja opasnost po Zemlju. 

"Veliki broj ljudi navodno predviđa da će se 23. septembra dogoditi sudar Zemlje i izvesne planete Nibiru. Ta planeta ne postoji, samim tim ne može ni da udari u Zemlju. U pitanju su internet zavjere i prevare za koje ne postoji činjenična osnova. Da takva planeta postoji i da zaista hrli ka Zemlji, bila bi primijećena prije više od decenije i do sada bi već bila vidljiva golim okom na nebu. Nema dokaza, niti naučne osnove za ove tvrdnje", navodi NASA. 

Inače, planeta Nibiru je već nekoliko puta trebalo da "udari" u Zemlju - od 2003. do 2012. njen udar je najavljivan nekoliko puta, a ovo nije prvi put da je NASA morala da reaguje po ovom pitanju.

 

(Izvor: oslobodjenje.ba)

Objavito: Pet, 09/22/2017 - 17:13

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top