Naser Kelmendi oslobođen pritvora

Home

Naser Kelmendi oslobođen pritvora

Osnovni sud u Prištini odlučio je da se Naser Kelmendi, optužen pred tim sudom za ubojstvo Ramiza Delalića i organizirani kriminal, brani sa slobode, potvrdio je njegov odvjetnik Besnik Berisha.

Odvjetnik Berisha je na društvenim mrežama objavio kako je prištinski sud oslobodio Kelmendija pritvora, što mu omogućuje obranu sa slobode.

Po Berishinim riječima, "Specijalno tužiteljtvo EULEX-a izgubilo je bitku u vezi mjere pritvora Naseru Kelmendiju".

"Odluka Osnovnog suda o oslobađanju Kelmendija mjere pritvora je konačna i ne može se uložiti žalba", napisao je Berisha.

Ne mora stalno biti na Kosovu

Kasnije je Berisha potvrdio Radiju Slobodna Europa da se Kelmendi mora odazvati svakom sudskom ročištu, ali i da nije ograničen biti na Kosovu cijelo vrijeme.

Naser Kelmendi, državljanin BiH i Kosova, nalazi se u pritvoru od svibnja 2013. godine kada je lišen slobode po Interpolovoj tjeralici.

Specijalno tužiteljstvo Kosova ga optužnicom tereti za organizirani kriminal, teško ubojstvo, te kupovinu, posjedovanje, raspodjelu i neovlaštenu prodaju rizičnih narkotika.

Suđenje Kelmendiju počelo je 2015. godine, kada je izjavio da se ne osjeća krivim ni po jednoj točki optužnice. Po njemu, "proces je montiran u Bosni i Hercegovini".

Izvor: Agencije

 

Tagovi
Objavito: Wed, 06/28/2017 - 21:11

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top