Nastavak kampanje „Lajk za pametnu energiju”: Profesor Atom dolazi u Bihać

Home

Nastavak kampanje „Lajk za pametnu energiju”: Profesor Atom dolazi u Bihać


I ove godine, naučnik i zaljubljenik u prirodne nauke, profesor Atom, u sklopu kampanje Lajk za pametnu energiju” putuje širom Bosne i Hercegovine.

Njegova misija je da mladi, ali i odrasli, kroz zabavu usvoje nova znanja o značaju energetske efikasnosti i pametne upotrebe energije.

Profesor Atom poziva mlade i građane da mu se pridruže na sjajnom druženju za cijelu porodicu, u četvrtak, 20.07.2017. godine, na gradskom trgu u Bihaću, s početkom u 19:00 sati.

Na ovom edukativnom i zabavnom događaju Profesor Atom će predstaviti Virtual Reality”- VR igricu, koja će posjetiocima omogućiti da zakorače u virtuelni svijet i na posve drugačiji način se educiraju o energetskoj efikasnosti, pokažu koliko znaju, te otkriju nove načine uštede energije u svakodnevnom životu.

Profesor Atom obećava mnogo smijeha, nova znanja o energetskoj efikasnosti i super nagrade.

Kampanja „Lajk za pametnu energiju” se realizira u okviru projekta „Zeleni ekonomski razvoj” koji u BIH implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), uz finansijsku podršku Vlade Švedske, Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH i Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske , u saradnji sa Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, entitetskim ministarstvima prostornog uređenja, kantonalnim ministarstvima, te drugim partnerima.

Projekt „Zeleni ekonomski razvoj” ima za cilj stvoriti uslove za investicije u projekte energetske efikasnosti, povećati broj „zelenih radnih mjesta“, te doprinijeti razvoju tržišta što vodi ka privrednom rastu i razvoju BiH.

Više informacija o projektu ”Zeleni ekonomski razvoj” možete pronaći na web stranici www.ba.undp.org kao i na facebook stranici www.facebook.com/Profesor.Atom.

 

(Cazin.NET)

Tagovi
Topic
Objavio: Čet, 20/07/2017 - 08:31

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top