Nastavljaju se projekti Agencije za vodni sliv rijeke Save na području grada Bihaća

Home

Nastavljaju se projekti Agencije za vodni sliv rijeke Save na području grada Bihaća


Saradnja Gradske uprave Bihać i Agencije za vodni sliv rijeke Save primjer je uspješne sinergije lokalne zajednice i federalnih institucija.

Potvrdili su to do sada uspješno realizirani projekti Agencije na području grada Bihaća među kojima se izdvaja podrška Projektu prečišćavanja i odvodnje otpadnih  i oborinskih voda u iznosu od milion KM i uređenje desne obale rijeke Une u bihaćkom naselju Pokoj.

Da će se uspješna saradnja nastaviti i u narednom periodu potvrdio je današnji susret bihaćkog gradonačelnika Šuhreta Fazlića sa Seadom Delićem, direktorom Agencije za vodni sliv rijeke Save. Dogovorena je zajednička saradnja oko nastavka izgradnje obala/utvrde na desnoj obali rijeke Une u naselju Pokoj u dužini od 250 metara za što je Agencija izdvojila 200.000 KM.

„Hvala direktoru Deliću na dosadašnjoj podršci koju je Agencija pružila gradu Bihaću i to su primjeri uspješne saradnje koja je rezultirala konkretnim projektima koji su realizirani u našem gradu i Kantonu, a oni su u prošloj godini iznosili skoro 1,7 miliona KM za cijelo područje USK-a „- istakao je gradonačelnik Fazlić.

Kako je danas istaknuto Agencija za vodni sliv rijeke Save i Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva biti će pokrovitelji ovogodišnjeg sajma EKOBIS. Zahvaljujući podršci na ovogodišnjem sajmu biti će predstavljeni svi proizvođači flaširane vode iz BiH.

 

(Izvor: KABINET GRADONAČELNIKA BIHAĆ)

Tagovi
Topic
Objavio: Čet, 24/08/2017 - 14:25

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top