Navijači oduševljeni: Dortmund našao zamjenu za Dembelea

Home

Navijači oduševljeni: Dortmund našao zamjenu za Dembelea

Mladi francuski fudbaler Ousmane Dembele nakon samo jedne sezone odlučio je napustiti Borussiju Dortmund i potpisati za Barcelone.

Dembele je bio odlučan ovog ljeta da pređe u Barcu koja je prije nekoliko sedmica pokazala veliko interesovanje za njega. Francuz je čak i napustio svoj tim kao znak bojkota da želi od čelnika kluba da ga puste da ide. Dortmund je na kraju popustio i zaradit će nevjerovatnih 150 miliona eura.

Njemački klub je tako za svega godinu dana zaradio preko 60 miliona eura na osnovu ovog 20-godišnjeg fudbalera. Dortmund do kraja prelaznog roka želi dovesti igrača koji će zamijeniti Dembelea, a čini se da su već pronašli idealno rješenje.

Naime, Dortmund je pokazao interes da dovede Juliana Draxlera koji je prekrižen u PSG-u nakon dolaska Neymara. Ova vijest je oduševila navijače njemačkog kluba koji vjeruju da će Dortmund biti mnogo kvalitetniji sa Draxlerom nego s Dembeleom.

PSG želi da se riješi Draxlera iako je ovaj fudbaler tek početkom ove godine stigao na Park prinčeva. Draxler je od dolaska u PSG pružao veoma dobre partije, no zbog finansijskog fair playja ovaj tim je primoran da proda njemačkog igrača. Očekuje se da PSG zaradi oko 50 miliona eura za Draxlera.

 

(Izvor: Sportsport)

Objavito: Sat, 08/26/2017 - 10:25

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top