Navodno ciljana ubistva: Četvrti musliman ubijen u Novom Meksiku

sa
Medina je rekao da se vjeruje da je ubistvo povezano s prethodna tri, a sva su opisana kao pucnjave iz zasjede

Policija u Albuquerqueu u Novom Meksiku radi na utvrđivanju da li su ubistva četvorice muslimanskih muškaraca u proteklih devet mjeseci povezana, od kojih se posljednje dogodilo u petak navečer.

Na brifingu za vijesti u subotu poslijepodne s lokalnim i saveznim zvaničnicima, šef policije Albuquerquea Harold Medina otkrio je da je "ubijen mladić koji je dio muslimanske zajednice".

Ime žrtve i okolnosti zločina nisu odmah saopćeni. Međutim, Medina je rekao da se vjeruje da je ubistvo povezano s prethodna tri, a sva su opisana kao pucnjave iz zasjede.

- Kao i kod prethodna tri ubistva koja smo spomenuli u četvrtak, postoji razlog za vjerovanje da je ova smrt povezana s tim pucnjavama - rekao je Medina.

Prema Albuquerque Journalu, 27-godišnji Muhammed Afzaal Hussain ubijen je iz vatrenog oružja 1. avgusta, dok je 41-godišnji Aftab Hussein ubijen 26. jula. Obojica su bili iz Pakistana i članovi iste džamije.

To je uslijedilo nakon ubistva Mohammada Ahmadija, 62, muslimana južnoazijskog porijekla u novembru 2021. Ahmadi je ubijen iza pijace i kafića koji je imao sa svojim bratom.