NB: Država BiH mora sankcionisati organizatore promocije filma o Draži Mihailoviću

NEZAVISNI BLOK
Saopštenje za javnost iz Nezavisnog bloka

 

Sinoćnju promociju filma o Draži Mihailoviću, u organizaciji stranke Ujedinjena Srpska Nenada Stevandića, u Prijedoru Nezavisni blok smatra sramotom i još jednom uvredom za žrtve.

Paradiranje u četničkim uniformama, noseći fotografije Mihailovića, ali i još jednog ratnog zločinca - Ratka Mladića, javna je bruka, antidemokratski i anticivilizacijski čin koji potvrđuje nuždu da Visoki predstavnik nametne zakon o negiranju genocida i ratnih zločina.

Također, pozivamo ministra sigurnosti, institucije za provođenje zakona i Tužilaštvo BiH da se hitno reaguju i sankcionišu organizatore i skupove koji evidentno je šire mržnju i vraćaju nas u vrijeme straha i sukoba.

"Ovaj Nenad Stevandić, državni zastupnik, i koalicioni saradnik Bakira Izetbegovića i Milorada Dodika, organizator promocije ovog sramnog pamfleta, politička je kreatura koja može egzistirati samo u živom blatu etničkih podjela i korupcije, a što je mantra vladajuće koalicije, čiji je Stevandić priljepak", izjavio je dr. Edib Smolo, generalni sekretar Nezavisnog bloka.

 

Press služba NB