NB osudio napad Asima Kambera na novinarku Aidu Štilić

Nezavisni blok USK-a oštro osuđuje verbalni napad na novinarku FTV-a Aidu Štilić od strane Asima Kambera, zastupnika u Parlamentu FBiH i predsjednika OO SDA Sanski Most, a koji se desio jučer u Bihaću u zgradi Vlade.

Neprihvatljivo je da se političari bave novinarima što Asim Kamber svakodnevno čini. Prije napada na novinarku Aidu Štilić u svom blogu Asim Kamber je uputio nekoliko poruka novinarima RTV USK-a, a posebno samom direktoru. Čitajući između redova novinarima se šalje poruka ako ne budu slušali da će snositi razne posljedice, pa i biti smijenjeni sa pozicija koje obnašaju.

Ovakvo drsko ponašanje vodi naše društvo u propast. Stoga, Nezavisni blok poziva sve međunarodne i domaće institucije da zaštite novinarsku profesiju, te im osiguraju nesmetan rad.

Problemi u kojima se nalazi naše društvo nije rezultat rada i izvještavanja novinara nego rezultat rada naših korumpiranih političara koji su ekonomski ugrozili opstanak vlastitog naroda.

Nezavisni blok u cijelosti i bez rezerve podržava slobodu rada novinara bez obzira kako i na koji način izvještavaju, jer smatramo da je sloboda govora osnova naprednih demokratskih društava.

 

(Nezavisni blok)