NB: ‘Sporazum’ Izetbegović- Komšić- Radončić je krupan korak unazad i znači dodatno razaranje društva i institucija

Današnji sporazum Izetbegović - Radončić - Komšić je poruka o nastavku razaranja društva, institucija i izigravanja izborne volje građana.

Nezavisni blok je odmah nakon izbora 2018. upozoravao javnost da su izbori masovno pokradeni, te da ni u kom slučaju ne želimo biti privjesak tih koji su pokrali izbore. Nakon izbora, većina stranaka je tako izjavljivala i stavila se na stranu tog bloka, no nažalost ubrzo su zahvaljujući tenderima, pritiscima i ličnim interesima počeli padati jedan po jedan pod plašt Bakirove SDA. 
Ono što nisu uspjeli ukrasti na oktobarskim izborima prošle godine, Bakir, Željko i Fahro ukrali su danas ‘sporazumom’ koji je u svemu suprotan od onoga što su ova trojica političkih šibicara govorili i obećali prije izbora. Vjerujemo da se toga birači sjećaju i da to neće zaboraviti u oktobru iduće godine. 
Nažalost, u našem društvu je beskičmenjaštvo, beskarakternost i poltronstvo, uz koruptivno korištenje javnog novca za kupovinu političkih papaka, postalo metod političkog upravljanja i opstanka u vlasti. Trojac Bakir-Željko-Fahro samo će nastaviti takvu vrstu vladavine, a Nezavisni blok ostat će dosljedan drugačijoj politici i društvu u kojem će se držati do obećanja i obraza. 
Ovi što su spremni da ga prodaju za fotelje i tendere, završit će na političkom smetljištu kad-tad. Uvjereni smo da se svi koji smo protivnici ovakvoj politici trebamo udružiti i boriti zajedno na narednim izborima i da će to građani prepoznati i podržati.