NE PROPUSTITE: Promocija knjiga cazinskog autora Suada Okanovića u rodnom gradu

Home

NE PROPUSTITE: Promocija knjiga cazinskog autora Suada Okanovića u rodnom gradu


Čast mi je i zadovoljstvo pozvati vas na SVEČANU PROMOCIJU mojih knjiga „PJESME ZA DJECU“ (zbirka pjesama za djecu) i „OTETO OD ZABORAVA“ (zbirka pripovijedaka), koja će se održati u petak 14.04. 2017. godine u prostorijama GRADSKE BIBLIOTEKE u CAZINU sa početkom u 18 časova.

Unaprijed se radujem vašem prisustvu.
Suad Okanović

 Suad Okanović rođen je u Cazinu 1962. godine. Završio je Gimnaziju, a potom i Višu ekonomsku školu u Bihaću. Danas živi i radi u Bratislavi. Ima dvoje djece, sina i kćerku.

Knjigu pjesama koju je napisao još 2002. godine, kako bi svojoj djeci olakšao učenje bosanskoga jezika, objavio je tek 12 godina poslije. U knjizi je stotinjak kratkih pjesama o životinjama, njihovim osobinama, navikama i sudbinama, koje su predstavljene djeci na simpatičan, ponekad i duhovit način, iz kojih mogu o istima ponešto i naučiti, ali u kojima mogu često vidjeti i sami sebe. Svaka pjesma je popraćena vlastitom ilustracijom.

Osim ove knjige, cazinski autor promovisat će i svoju novu knjigu pod nazivom „Oteto od zaborava“. Još je davne 1993. godine Suad napisao svoju prvu priču, nakon čega nastavlja sa pisanjem proze i idućih godina. Taj materijal, iako ne kompletan, obuhvaćen je knjigom koju promoviše u Gradskoj biblioteci svoje općine, dok drugi dio čega neku novu knjigu, novog naslova i novo vrijeme za predstavljanje.

Promocija knjiga, kako i autor ističe u svom pozivu, održat će se u petak, 14. aprila 2017. godine, u prostorijama Gradske biblioteke Cazin, sa početkom u 18:00 sati.

Podržimo našeg sugrađanina, koji piše o stvarnim osobama i stvarnim događajima, između ostalih o velikom virtuozu na harmonici, rahmetli Bajri Redžići, neobičnoj Kepuši...

 

 

(Cazin.NET)

 

Topic
Objavio: Tue, 11/04/2017 - 07:49

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top