Brnabić: Ne mogu da razumijem logiku koja stoji iza inicijative o promjeni imena RS

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da inicijativa u vezi sa promjenom imena Republike Srpske ne doprinosi miru i stabilnosti u regionu.

"Ne mogu da razumijem logiku koja stoji iza te inicijative. Mislim da je ime Republike Srpske jasno definisano u Ustavu", rekla je Brnabić novinarima u Beogradu.

Ona je navela da ne može da se bavi unutrašnjim pitanjima Bosne i Hercegovine, ali da je uvijek za dijalog i komunikaciju, a ne za poteze koji bi na bilo koji način mogli da destabilizuju situaciju.

Premijerka je rekla da su za sve građane regiona na prvom mjestu mir i stabilnost, kako bi imali više radnih mjesta, bolji kvalitet života i kako ne bi odlazili iz regiona.

Na pitanje o taksama na uvoz robe iz Srbije na Kosovo, rekla je da se nada da će političari u Prištini da se "dozovu pameti" i da povuku odluku o taksama, piše Oslobođenje.

Izrazila je nadu da će nakon toga moći da se nastavi dijalog Beograda i Prištine o rješenju koje bi moglo biti kompromisno i koje bi građanima bilo da su Srbi ili Albanci i bilo da žive u Srbiji ili Prištini, donijelo drugačiju perspektivu u budućnosti, prenosi Beta.