Ne zavode baš svaku ženu mišićava i gola muška tijela

Home

Ne zavode baš svaku ženu mišićava i gola muška tijela

Ne privlače svaku ženu mišićava i gola muška tijela, otkrili su istraživači engleskog Univerziteta u Kentu koji su pratili reakcije žena na različite muškarce.

Istraživači su ženama pokazivali fotografije odjevenih, golih, mršavih, debelih i zgodnih muškaraca te su pratili njihove reakcije, prenosi Men's Health.

Najviše ih je iznenadilo to što većinu žena ni na koji način nisu uzbudili goli i zgodni muškarci.

Kod fotografija muškaraca s velikim i izraženim mišićima žene su provodile više vremena gledajući u njihove spolne organe nego u tijela. Isti testovi na muškarcima su pokazali slične rezultate.

"Otkrili smo promjene u veličini zjenica pri promjeni fotografija muškarca i žene, zavisno od seksualne opredijeljenosti neke osobe. Heteroseksualnim muškarcima i ženama su se malo širile zjenice kada smo im pokazivali fotografije suprotnog spola, ali količina odjeće na ljudima nije utjecala na njih", kazala je istraživačica Janice Attard-Johnson.

Žene koje su učestovale u istraživanju kazale su kako vole gledati privlačne muškarce, ali ne vole nabildane tipove jer ostavljaju utisak kako se više brinu o svom izgledu nego o ljepšoj polovini.

Kako su kazale, najviše vole atletski građene muškarce sa širokim ramenima.

 

(Izvor: Klix.ba)

Objavito: Sat, 05/06/2017 - 08:48

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top