Home

Nećete vjerovati: Kako najpoznatiji šmokljan Steve Urkel izgleda danas (FOTO)

20 Aug

Nećete vjerovati: Kako najpoznatiji šmokljan Steve Urkel izgleda danas (FOTO)

Vjerovatno niti jedan šmokljan s malih ekrana, u toj kategoriji, nikad neće nadmašiti Stevea Urkela iz serije "Family Matters".

Zanimljiva činjenica - hit humoristična serija, koja se prikazivala od 1989. do 1998. godine, počela je kao spin off serije Perfect Strangers koja je izrodila još jednog superpopularnog šmokljana - Balkija Bartokomousa.

Family Matters pratila je zgode i nezgode uzorne obitelji Winslow, no od samog početka bilo je jasno kako će glavni lik u showu biti njihov susjed, šeprtljavi štreber Steve Urkel, sa svojom poštapalicom: "Jesam li ja to učinio?".

Producenti su se potrudili da Stevea učine komičnim uz pomoć prekratkih hlača, velikih dioptrijskih naočala, šarenih čarapa i odjeće u ludim bojama pa smo tek pri kraju serije imali priliku vidjeti kako je glumac Jaleel White zaista izgledao ispod sve te "štreberske opreme", i to tek kad se transformirao u zavodnika Stefana.

urkel

Jaleel White se još uvijek bavi glumom, no nakon serije Family Matters nije dobio niti jednu već ulogu.

Muškarca kojeg je uloga štrebera s piskutavim glasom obilježila za cijeli život, možda ste primijetili u nekim epizodama serija "Castle", "Hawaii Five-0", "Psych" ili "House", a nastupao je i u američkoj verziji showa "Dancing With the Stars".

urkel

Zahvaljujući redovitim odlascima u teretanu i dobrom smislu za odijevanje, 179 centimetara visok Jaleel više nimalo ne nalikuje na geeka Urkela.

 

(Izvor: Radiosarajevo)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top