Home

Neizdrživa bol legendarnog Batistute: Argentinac tražio da mu amputiraju obje noge

11 Jul

Neizdrživa bol legendarnog Batistute: Argentinac tražio da mu amputiraju obje noge

Šta treba čovjeka da natjera da zahtijeva od ljekara da mu amputiraju obje noge?! I to bivši as, koji se upravo umijeću s nogama proslavio, postao jedan od najpoznatijih golgetera u historiji fudbala.

Slavni Argentinac Gabriel Batistuta, danas 48-godišnjak, proživljava teške dane i ne krije to. Noge koje su svojevremeno bacale u očaj mnoge (najbolje) golmane, a ujedno oduševljavale navijače širom svijeta, više ga ne slušaju. U toj mjeri da se teško kreće.

Nadaleko čuveni Batigol je otkrio da je 2014. godine trpio nesnosne bolove, pa je u vremenima beznađa da će mu biti lakše tražio od ljekara da mu - amputiraju obje noge!

- Poznati ortoped Avanzi me je samo pogledao, a onda rekao da "sam lud što to tražim od njega". Na sreću, odgovorio me je od te lude ideje - istakao je Batistuta u intervjuu za FIFA.

On je i tokom karijere imao problema sa bolovima, što je tada rešavano kortizonskim injekcijama koje su mu, sad se vidi, ozbiljno narušile zdravlje.

Gabriel Batistuta je igrao u Argentini za New Old Boys, River Platu i Bocu Juniors, u Italiji za Fiorentinu, Romu i Inter, da bi bogaru karijeru završio u katarskom Al Arabiju.

Najdublji trag je ostavio u Firenci, gde je bio idol navijačima, pogotovo kad je ostao u klubu i po ispadanju u Seriju B. Kad ga je uprava prodala Romi, navijači su demolirali stadion, a miljeniku podigli spomenik ne bi li ga ubjedili da ostane. Ipak, otišao je...

Sjajni napadač je sa Fiorentinom osvojio Kup i Superkup Italije 1996. godine, a u dresu Rome se radovao i "scudettu" 2001. (također osvojio Superkup).

Batigol je odigrao 78 utakmica za reprezentaciju Argentine i postigao 56 golova. Sa "gaučosima" je osvojio dvije Copa Amerike (1991, 1993) i Kup konfederacija (1992).

 

(Izvor: Avaz.ba)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top