Nema kraja lošim vijestima: Zmajevima sada ni drugo mjesto ne garantuje baraž

Home

Nema kraja lošim vijestima: Zmajevima sada ni drugo mjesto ne garantuje baraž

Porazom na Kipru fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine je napravila veliki korak unazad kada je plasman na Mundijal u Rusiju u pitanju, a postoji mogućnost da nam i drugo mjesto ne bude dovoljno za baraž.

Ukoliko reprezentacija BiH slavi u posljednja tri duela kvalifikacija, a Grčka ne pobijedi Belgiju na svom terenu u nedjelju, Zmajevi će kvalifikacije završiti na drugom mjestu koje je projektovano za plasman u baraž. Ipak, u dodatno doigravanje će ići osam najboljih drugoplasiranih ekipa, tako da će jedna selekcija, od njih devet, otpasti.

Aktuelne informacije nikako ne idu na ruku reprezentaciji BiH.

Naime, trenutno Grčka zauzima drugo mjesto u našoj grupi i ne nalazi se na poziciji najgore drugoplasirane. Ipak, Grčka ima samo tri boda više od Crne Gore (trenutno selekcija koja je drugoplasirana, ali ispada iz baraža), ekipe koja ima i utakmicu manje na toj imaginarnoj tabeli koja će odrediti ko to ne ide u baraž uprkos izborenom drugom mjestu. 

Ukoliko bi BiH završila kao drugoplasirana, rezultati iz ostalih grupa nikako nam ne idu na ruku.

Tako da ni potencijalnih šest bodova iz utakmica s Belgijom i Estonijom (protiv Gibraltara se ne računa) vjerovatno ne bi bilo dovoljno da izbjegnemo eventualni najgori plasman među drugoplasiranim ekipama.

 

(Izvor: SCsport.ba)

Objavito: Sat, 09/02/2017 - 15:25

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top