NEKADAŠNJI LJEVIČAR DRAGAN ČOVIĆ: „Nema tu nikakve ljevice, sve je to bošnjačka struktura…“!

Na tradicionalnom druženju s novinarima Čović je odgovorajući na aktualna pitanja komentirao i najavljeno ujedinjenje ljevice.

Čović ljevicu ne vidi kao opasnost na narednim izborima, te naglasio je da se jasno ne zna tko je desno, a tko lijevo.

Očekuje da će stranke okupljene oko HNS-a na narednim izborima osvojiti pozicije na svim razinama vlasti. Za petak je najavio Glavni odbor HDZ-a kada će biti donešena strategija za naredne izbore.

“Tko će dobiti većinu među Bošnjacima, jer ta ljevica o kojoj pričate odnosi se isključivo na Sarajevo, i na bošnjačke stranke, koliko je god to ljevica, to je evidentno bošnjačka struktura, i stranačka i glasačka, i glasačkog tijela. Kada kažem bošnjačka onda je to na razini 95% i više. Ne na nekoj manjoj razini. Tako što se mene tiče sretno im bilo u svakoj varijanti, bilo da nastupali kao pet stranaka ili jedna stranka”, rekao je Čović.

Predsjednik HDZ-a i hrvatski član Predsjedništva je još dodao: “Mi ćemo imati, ne sumnjajte, i hrvatskog člana Predsjedništva tko god to bude, i dopredsjednika Republike Srpske tko god bude kandidat. Siguran sam da ćemo u Vladi RS imati svoje predstavnike, kao što sam siguran da ćemo u Vijeću ministara imati onu trećinu dužnosnika kroz politički koncept HNS, i mislim da ćemo tako izaći na izbore”, kazao je Čović na druženju s novinarima.