Nepoznata osoba upucala psa (FOTO)

 

Pas po imenu Aron upucan je u but u naselju Morava u Kozarskoj Dubici, nakon čega su veterinari bili prisiljeni da mu amputiraju nogu, tvrdi Siniša Kovačević, vlasnik ovog psa.

“Prijatelj nas je nazvao oko 14 časova u ponedjeljak i rekao da je vidio našeg psa kako obilno krvari, misleći da ga je udario auto”, rekao je juče Kovačević i dodao da je to mjesto gdje je pas viđen odmah iza školskog stadiona.

Istakao je da je otišao na lice mjesta, gdje su se, kako tvrdi, uvjerili da je pas ranjen.

pas_4.jpg

“Na Arona je pucano iz neposredne blizine kroz genitalije sa dva metka, koji su mu raznijeli kompletan lijevi but”, naglasio je Kovačević koji je fotografije podijelio putem društvenih mreža.

Pomoć psu je ukazana, kako tvrdi Kovačević, u veretinarskoj stanici, gdje su veterinari bili prisiljeni da mu amputiraju nogu.

Prema njegovim riječima, pas je svakog dana oko podne izlazio da se istrči, a kući se vraćao oko 13 časova, a kako tvrdi Kovačević, bio je omiljen među mještanima i djecom.

“Djeca su ga mazila, čak i ona najmanja, bez ikakvog straha. Bio je bezopasan i naučen”, tvrdi Kovačević, koji je šokiran kako je neko mogao da puca u psa.

Istakao je da nije podigao zvaničnu prijavu za ovu slučaj, te da se nada da će se osoba koja je pucala na psa na ovaj način prepoznati i da više neće ponoviti slično nedjelo.