Nepravilno čuvanje oružja i municije, požar u Ćatićima, evidentirane dvije saobraćajne nesreće

asd
Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 20°C, dok je vodostaj Mutnice 70,00 cm.

Policijska stanica Cazin je imala četiri intervencije u protekla 24 sata: jedno krivično djelo, dva remećenja javnog reda i mira i dvije soabraćajne nezgode. Tako je u Ulici bošnjačkih šehida došlo do prevare, dok je u Bajrićima otkriveno nepravilno čuvanje oružja i municije. U Seferagićima je evidentirana vika, galama, drsko i nepristojno ponašanje. Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, na parking prostoru u Ćoralićima došlo je do sudara 2 m/v, prilikom kojeg je pričinjena materijalna šeta. Niko nije povrijeđen.

Vatrogasna jedinica je imala dvije intervencije: gašenje požara šume u Ćatićima, te deaktiviranje alarma za požar na benzinskoj pumpi na Ćupriji.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 45 pacijenata, dok je sanitet korišten tri puta.

Kada je u pitanju vodosnabdjevanje, iz JKP Vodovod obavještavaju korisnike da je došlo do značajnog poboljšanja kvaliteta vode na izvorištu Ljubijankići. Iz tog razloga se voda sa ovog izvorišta može konzumirati, ali uz prethodno prokuhavanje. Prokuhavanje vode prije konzumiranja ostaje kao mjera predostrožnosti dok se ne dobiju konačni rezultati analize vode za piće koju će izvršiti ZU Zavod za javno zdravstvo USK-a a što bi se trebalo desiti u narednim danima.

Podružnica “Elektrodistribucija” Bihać obavještava kupce da će zbog planiranih radova „Elektroprijenosa“ BiH-TJ Bihać na elektroenergetskim objektima na području Cazina doći do prekida u isporuci električne energije dana 14.07.2021. godine u vremenskom periodu 08:00-15:00 sati za trafopodručja: ul. 1. marta, 8. Krajiške brigade, Bošnjačkih šehida, Dr. Irfana Ljubijankića, Logoraša Domovinskog rata, Stari grad, Trg Alije Izetbegovića, Veterana rata; 08:00-16:00 sati trafopodručja: Mala Lisa, Osmanagići, Žrtava Domovisnkog rata.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, na autoputu A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova, dok se zbog rekonstrukcije silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici, saobraća usporeno, jednom trakom.

U toku su radovi u tunelima Ivan i Crnaja (Tarčin-Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 05 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na putu Tuzla-Kalesija, zbog radova u tunelu Čaklovići, saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putevima: Srebrenik-Orašje (naselje Ćehaje), Doboj-Rudanka i Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica).

Zbog visokih dnevnih temperatura preporučujemo da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili večernjim satima.

Na graničnim prelazima BiH trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.