Nepregledne rijeke vozila slivaju se ka Podgorici. Crnogorci večeras poručuju: “Ima nas”

sa

U Podgorici će večeras ispred skupštinske zgrade biti organizirani protesti protiv usvojenih izmjena zakona o predsjedniku te zemlje. Također tokom protesta bit će zatraženo organiziranje vanrednih parlamentarnih izbora za čije je održavanje prikupljeno više od deset hiljada potpisa građana. To je navedeno i u najavi Organizacijskog odbora pokreta “Ima nas”.

Kolone vozila iz cijele Crne Gore idu prema Podgorici

Kako izvještava portal Analitika, kolone vozila slivaju se ka Podgorici sa svih strana. Povremeno se dešavaju i zakrčenja, i to u Sozini, na kružnom toku kod Danilovgrada i na izlazu sa autoputa. Nepregledna kolona i dalje izlazi iz Nikšića. Istovremeno kada i u Nikšiću, na protest “Ima nas” krenula je i kolona iz Bara.

Ka Podgorici je krenula i kolona vozila iz Nikšića. Teško je trenutno procijeniti koliko građana ide na protest, no riječ je o nepreglednoj koloni, piše Analitika.

 

Na izlazu iz Budve trenutno se nalazi kolona vozila u kojoj su građani tog grada, ali i Tivta i Kotora. Oni će zajedno ući u Podgoricu.

 

Posljednje informacije govore da je trenutno na putu ka Podgorici više od 1.000 vozila, pri čemu građani niza opština tek treba da krenu. Građani Nikšića još nisu krenuli na protest, ali je u tom gradu već formirana nepregledna kolona vozila.

Identično je i na Cetinju, gdje je parking na Ćipuru, na kojem je zakazano okupljanje, već pun, ali polazak ka Podgorici tek treba da uslijedi.

Na protest “Ima nas” krenula je i grupa građana Mojkovca. Maločas se ka Podgorici zaputila i kolona vozila iz Tivta. Građani su se tamo okupili kod sportske dvorane “Župa”, piše Analitika.

Protest “Ima nas” počinje večeras u 20 sati

Na protest su krenuli i žitelji Šavnika. U tom gradu je okupljanje proteklo uz prisustvo brojnih mještana, koji nose crnogorske zastave. Oni su uz sirene krenuli za Podgoricu.

 

Duga kolona vozila krenula je prema Podgorici iz Berana. Na čelu kolone je grupa građana koji nose veliku zastavu Crne Gore.

Okupljanja učesnika protesta bilo je i na Žabljaku. Mještani durmitorskog kraja već su na putu prema Podgorici.

I građani Pljevalja krenuli su ka glavnom gradu, a u njihovoj je koloni također veći broj vozila.

Na protest su krenuli i građani Rožaja, koji su se okupili na izlazu iz grada. Ka Podgorici idu i Novljani. Kako javlja izvještač Portala Analitika, građani Herceg Novog i okoline na protest će krenuti u koloni automobila, a među njima je i jedan minibus.

Podsjetimo, večerašnji protest u Podgorici počet će u 20 sati.

Nakon skupa ispred Skupštine Crne Gore, uslijediće šetnja centralnim gradskim ulicama.