Nermin Ogrešević: Titula grada je dobrodošla za daljnju promociju i ugled sredine

Home

Nermin Ogrešević: Titula grada je dobrodošla za daljnju promociju i ugled sredine


Cazin je nedavno, zajedno s Goraždem i Livnom, dobio status grada pa je ova krajiška općina i po ovome stala „rame uz rame" s Bihaćem, koji je ovu „titulu" dobio prije dvije godine.

 

Lijepa vijest

Iza Cazina je respektabilan privredni razvoj u posljednjih 15 godina, a načelnik, odnosno gradonačelnik Nermin Ogrešević (A-sda), koji je na čelu ovog grada već četvrti mandat, kaže u razgovoru za „Avaz" da promjena iz statusa općine u status grada predstavlja korak više u ukupnom razvoju Cazina.

- Tome težimo već dugi niz godina. Uz to, smatram da je ovo i potvrda historijskog kontinuiteta Cazina koji ima svoje posebnosti i karakteristike oduvijek, a kako ovakve trenutke radije promatram kroz prizmu običnog građanina, rekao bih da je to jedna lijepa vijest koja svakog iskrenog Cazinjanina čini zadovoljnim i ponosnim - ističe Ogrešević.

Dodaje da je Cazin već dugo privredni i trgovački centar Unsko-sanskog kantona (USK) i sa više od 2.500 registriranih malih i srednjih preduzeća predstavlja sredinu čiji potencijal nije zanemariv i on se svaki dan razvija.

- Moram reći da je sada svaki novi projekt nadogradnja, a sadašnju fazu rada smo već vezali za veći zamah u privrednom i ekonomskom razvoju koji je naš krajnji cilj - kaže Ogrešević.

[caption id="attachment_408631" align="alignnone" width="956"]Grad Cazin Grad Cazin[/caption]

Ogrešević: Četvrti mandat

On ističe da će titula grada Cazinu dati mogućnost direktnog pristupa evropskim fondovima i jačanja partnerskog odnosa prema drugim gradovima u BiH i regiji te različite prednosti prilikom kandidiranja projekata prema međunarodnim partnerima.

Radna mjesta

- To je ono što nas najviše interesira i što ćemo svakako nastojati iskoristiti. Za taj dio aktivnosti smo se u međuvremenu dobro pripremili i nadam se da na tom putu nećemo imati prepreka. Uz to je i sama titula grada dobrodošla za daljnju promociju i ugled naše sredine. Naravno, ono što najviše zanima i mene i sve Cazinjane jeste naš daljnji ekonomski napredak i taj privredni razvoj koji podrazumijeva nova radna mjesta i bolji i kvalitetniji život za sve - kaže gradonačelnik Cazina.

Cazinjani "narasli"

Vijest o statusu grada, koji je posljednjih godina vizuelno dobio niz kvaliteta, dočekana je s oduševljenjem, pa se u Krajini šale kako su Cazinjani odjednom "narasli".

- Cazinjani su poznati po brojnim dobrim ljudskim osobinama. Gostoljubivi su, humani, vrijedni i, naravno, ponosni na sve uspjehe svoje sredine. Bilo je dosta čestitki od sugrađana iz domovine i naše dijaspore i rekao bih da svi podjednako dijelimo to zadovoljstvo - kaže na kraju razgovora gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević.

 

 

(Izvor: Avaz)

Tagovi
Topic
Objavio: Wed, 12/04/2017 - 11:17

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top