Nespretna izjava Trampa izazvala haos: Je li se Melanija tajno sastajala s Kim Jong-unom

Nespretna izjava američkog predsjednika Donalda Trampa (Trump) izazvala je haos u svjetskim medijima. Naime, Tramp je, obraćajući se na konferenciji nakon Samita G7, izjavio kako je izuzetno dobro upoznao sjevernokorejskog lidera Kim Jong-una i sugerirao da je i njegova žena to isto učinila.

- Prva dama je upoznala Kim Jong-una i mislim da se slaže sa mnom da je on čovjek s državom koja ima ogroman potencijal - rekao je Tramp, dok ga je supruga Melanija posmatrala iz publike, prenosi Avaz.ba.

Portparol Bijele kuće Stefani Grišam (Stephanie Grisham) malo kasnije je objasnila da Melanija nikada nije srela Kima, već da se Tramp povjerava svojoj supruzi o brojnim stvarima, uključujući i Kima.

- Iako prva dama nije upoznala Kima, predsjednik osjeća kao da ga je upoznala - navela je Grišam u saopćenju te dodala i da se nije tajno sastala sa sjevernokorejskim liderom.

Kako se navodi, Melanija nije pratila supruga ni na jednom od tri sastanka s Kimom - ni u junu prošle godine u Singapuru, ni u Hanoju u februaru, niti na trećem sastanku u junu u demilitariziranoj zoni između dvije Koreje.

U saopćenju Bijele kuće navodi se i da Melanija nije imala tajni sastanak s Kimom.