fbpx Nevjerovatna priča iz Sarajeva: Slučajno pogledao kroz prozor, pa starcu spasio život

Nevjerovatna priča iz Sarajeva: Slučajno pogledao kroz prozor, pa starcu spasio život

Home

Nevjerovatna priča iz Sarajeva: Slučajno pogledao kroz prozor, pa starcu spasio život


Armin, član Udruženja Pomozi.ba, svaki dan obiđe na desetine ljudi i dostavi im hranu. Ali, koliko je značaj humanog rada članova ovog Udruženja te da njihov obilazak može spasiti i ljudski život pokazuje sljedeći primjer.

- Armin svaki dan obiđe više osoba. Jedan dan nije zatekao jednog starijeg čovjeka kojem svaki dan ostavi hranu na prozor, malo popriča s njim i nastavi dalje. Arminu u tom trenutku nije bilo čudno što ga nema jer je čovjek znao otići povremeno u bolnicu, a Armin bi mu po dogovoru ostavljao obrok na prozoru.

Međutim, nakon što ga ponovo nije zatekao, počinje da sumnja da nešto nije u redu, te se penje i gleda kroz prozor da bi vidio čovjeka kako leži na podu, kazali su iz Udruženja Pomozi.ba.

Armin je odmah pozvao policiju i hitnu pomoć.

- Policija je uz prisustvo svjedoka provalila jedna, a zatim i druga vrata kako bi došli do čovjeka gdje su ga zatekli potpuno nagog kako leži na podu. U kući je radila grijalica koja je bila usmjerena prema vratima koja su se užarila i pored svega postojala je bojazan od požara.

Hitna pomoć je brzo došla i odvezli su čovjeka gdje je ustanovljeno da je imao moždani udar i da nije reagovano na vrijeme vrlo moguće je da bi čovjek završio tragično, kazali su iz Udruženja Pomozi.ba.

Kroz projekat "Obrok za sve", navode iz Udruženja, za kratko vrijeme uradilo se toliko dobrih stvari, ovo je bilo kruna svih tih dobrih dijela jer  poruka svetih knjiga je „.Ko spasi jednog čovjeka kao da je spasio čitav svijet.

- Našeg Armina možemo samo pohvaliti što svoje obaveze izvršava na najbolji mogući način, što radi predano i što blago i lijepo pristupa ovim ljudima koje obilazi svaki dan, a isto možemo reći i za Mirsu i Igora koji rade iste stvari samo na drugim rejonima, kazali su na kraju iz Pomozi.ba.

(Izvor: Avaz.ba)

Tagovi
Objavio: Pon, 23/01/2017 - 19:48

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top