fbpx Nevjerovatna situacija u Krajini: Niko ne želi biti direktor Kantonalne uprave za šumarstvo

Nevjerovatna situacija u Krajini: Niko ne želi biti direktor Kantonalne uprave za šumarstvo

Home

Nevjerovatna situacija u Krajini: Niko ne želi biti direktor Kantonalne uprave za šumarstvo


Vlada USK , na posljednjoj održanoj sjednici,  dala je zeleno svijetlo za pokretanje nove procedure za izbor direktora Kantonalne uprave za šumarstvo. Na prehodni konkurs stigla je tek jedna prijava, ali sa nepotpunom dokumentacijom. Kako još uvijek nije našla odgovarajućeg, u potrazi su za novim.

Korupcija,  malverzacije, hapšenja  rukovodnih lica   i na kraju  optužnice  i osuđujuće presude. Sve to  potresalo je Kantonalnu upravu za šumarstvo, uključujući i  nanesenu  štetu po budžetu USK.

U toku je procedura imenovanja novog direktora ove ustanove,  a zbog afera i svega što se dešavalo  skoro da nema interesa  za obavljanjem funkcije prvog čovjeka  Uprave za šumarstvo. Nakon što na prethodnom niko nije  izabran, Vlada je dala saglasnost za novi konkurs za direktora. 

Prvi  je poništen  jer jedini kandidat koji se prijavio nije dostavio potpunu dokumentaciju.

Izbor  novog direktora očito nije lak zadatak  jer pored potrebe za  kvalificiranom i stručno osobom Vladi predstavlja problem slab odaziv  zainteresiranih.

Treba  reći  da se bitno i promjenio i obim poslova unutar Kantonlane uprave. Naime, ubuduće  njena djelatnost će se uglavnom odnositi na zaštitu privatnih šuma dok će nadzor nad državnim šumama obavljati  Šumsko-privredno društvo Unsko-sanske šume, što će uskori biti i ozvaničeno.

Podjela nadležnosti između Unsko-sanskih šuma i Kantonalne uprave  za šumarstvo u značajnoj mjeri će olakšati rad ustanove,  odnosno omogućiti uposlenicima da kvalitetnije obavljaju  posao.

 

(Izvor: USN.ba)

Tagovi
Topic
Objavio: Ned, 16/07/2017 - 19:15

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top