Home

Nije šala: Real u aprilu potpisao Galacticosa

01 Apr

Nije šala: Real u aprilu potpisao Galacticosa

Real Madrid je prvog aprila potpisao novog Galacticosa. Ne ne radi se o šali nego konkretno o povratku možda najvećeg sina Madrida koji je nakon sedam godina ponovo došao u svoj dom.

Vijest da će Raul Gonzalez Blanco, član orginalne postave Galacticosa, ponovo postati član Real Madrida obradovale je navijače "kraljevskog kluba" širom svijeta. Raul će, kako javljaju španske novine, dobiti ulogu savjetnika Florentina Pereza nakon što je do sada uspješno obavljao funkciju ambasadora LaLige.

Kada se govori o bivšoj "sedmici" Reala onda i oni zagriženi suparnički navijači ne mogu a da mu ne odaju poštovanje kao velikom sportisti ili još tačnije velikom čovjeku. Kako mrziti Carlesa Puyola samo zato što si navijač Reala ili Espanyola, ili jednog Paola Maldinija. Ove legende su sinonim za borce na terenu, igrače koji su bili spremni ostaviti srce u svakom meču za svoj tim, a prilikom toga nikada ne prijeći granice fer i sportskog ponašanja. Jer za njih ne vrijedi ona makijavelistička "cilj opravdava sredstvo".

Upravo zbog toga je povratak Raula na Santiago Bernabeu sjajna vijest za pristalice madridskog kluba pošto on simbolizuje sve dobre i pozitivne vrijednosti, suprotne onim drugima za koje Barcelonin Gerard Pique smatra da definišu Real Madrid.

Nogometaš koji nikada nije dobio žuti karton u karijeri (za 16 godina odigrao više od 550 utakmica u Realu) bit će najbolji savjetnik Florentinu Perezu i već sada se čista srca može proglasiti najvećim pojačanjem koje će klub dovesti.

Dobro došao "El Capitane".

(Izvor: N1info.com)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top