Nikola Prce u konkurenciji za najboljeg igrača poljske lige

Home

Nikola Prce u konkurenciji za najboljeg igrača poljske lige

Sjajne vijesti stižu nam iz poljske rukometne lige. Jedan od najboljih rukometaša BiH svih vremena i dojučerašnji kapeten reprezentacije Bosne i Hercegovine, Nikola Prce koji, već treću sezonu, sa velikim uspjehom, nastupa za poljski kub Azoty Pulawy, nominiran je za najboljeg igrača ovogodišnjeg izdanja PGNIG Super lige.

Pored ove nominacije, Prce se nalazi i u konkurenciji za najboljeg beka lige. Riječ je o velikom priznanju, posebno ako se ima u vidu konkurencija u kojoj se naš lijevi bek nalazi. Pored poljskih reprezentativaca, golmana Adama Malchera i pivota Mareka Daćka, tu je donedavni slovenački reprezentativac Uroš Zorman, jedan od najboljih igrača ove zemlje sa kojom je zabilježio najveće uspjehe slovenačkog rukometa, te španjolski reprezentativac Julen Aguinagalde, koji je, zajedno sa Zormanom, igrajući za Kielce, stogao do titula  klupskog prvaka Evrope i Poljske.

Iskren da budem, nisam očekivao ovakav rasplet, posebno ne to da ću biti nominiran u čak dvije kategorije. I to je samo po sebi veliki uspjeh. Posebno mi godi činjenica da sam se našao u izboru za najboljeg igrača lige, u  društvu sa nekim od najboljih rukometaša današnjice, poput Španjolca Aguinagaldea, možda i najboljeg pivota svijeta, slovenačke legende, Zormana, te  poljskih reprezentativaca, pivota Daćka i prvog golmana Malchera. Ove sezone igram zaista dobro, imam puno povjerenje trenera Kurowskoga, opet smo u borbi za visok plasman, tako da sve ide po planu. Samo da me zdravlje posluži. Koristim priliku da se od srca zahvalim svojim fanovima koji su mi bili velika podrška u prelimiranom glasovanju. Primio sam na desetine poruka podrške i ovo priznanje dijelim sa njima“,izjavio je Prce, ne sakrivajući oduševljanje.

Nikola Prce do sada je za svoj klub odigrao 105 zvaničnih utakmica u kojima je postigao čak 474 pogotka, a prošle godine je bio drugi najbolji strijelac poljskog prvenstva sa 169 postignutih golova. Slovi za jednog od najboljih igrača u povijesti ovog kluba, a dobre igre donijele su mu i produženje ugovora na još jednu godinu.

Od danas će i navijači moći dati svoj glas na web stranici http://www.pgnig-superliga.pl/. Svečano proglašenje biće održano na gala manifestaciji, 29.05. u Varšavi. Podržimo našeg Nikolu.

 

(Izvor: N1info.com)

Objavito: Tue, 05/16/2017 - 13:14

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top