Nikolić: Srbija ne treba da zvecka oružjem, mi smo spremni

Home

Nikolić: Srbija ne treba da zvecka oružjem, mi smo spremni


Srbija nikome ne treba da zvecka oružjem, svi dobro znaju da smo spremni da se odbranimo, poručio je danas predsjednik Srbije Tomislav Nikolić na prijemu povodom Dana Vojske Srbije, prenose beogradski mediji.

Nikolić je na prijemu, koji je organizirao za pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, rekao da srpska vojska ima izazove u okruženju i da na njih odgovara tako što je spremna.

- Kroz cijelu historiju Srbije, izuzev na Slivnici, mi smo ratovali braneći svoju teritoriju od drugih. Zato nas danas poštuju ogromne države, čija je vojna historija ista takva, a možda nas ne poštuju oni koji napadaju druge države, ali nešto i ne tražimo previše njihovo poštovanje - rekao je Nikolić.

On je naveo da je uvjeren da srpsku vojsku čekaju još bolji dani i da će evidentan oporavak Srbije utjecati na to da se i vojni resursi oporave i privedu namjeni, odnosno odbrani teritorija.

- Sa željom da nemate nikakvih vojničkih izazova, a da budete spremni na njih, ja vam čestitam ovaj veliki dan, ponosan što sam bio s vama. To će mi biti možda i najljepša uspomena iz predsjedničkog mandata - rekao je Nikolić, prenosi Blic.

Naveo je da danas sumira mandat koji je proveo s vojskom, ponosan što im je bio vrhovni komandant i dio vojske koja zna kakav teret nosi na svojim leđima, ispunjavajući sve obaveze koje nameće i slavna historija i želja da srpska djeca u budućnosti žive mirno, slobodno, bez straha. Navodeći da je vojska pred sobom imala mnogo izazova, Nikolić je rekao da su ispunili sve što se od njih očekivalo.

 

(Izvor: Avaz.ba)

Tagovi
Objavio: Wed, 19/04/2017 - 12:49

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top