NIZ OD 6 POBJEDA: FK Krajina za samo deset minuta do tri nova boda protiv "Ključa"

Home

NIZ OD 6 POBJEDA: FK Krajina za samo deset minuta do tri nova boda protiv "Ključa"

Iza nas je jedna čudna nesvakidašnja utakmica na Gradskom stadionu Cazin gdje je FK Krajina za samo 10 minuta stigla do nova tri boda protiv ekipe NK "Ključ" iz Ključa.

Naime, u okviru 19. kola Druge lige F BiH grupa zapad ekiae iz Ključa je došla u Cazin sa svega 7 igrača, gdje su prema pravilima mogli u tom sastavu i nastupiti. U omjeru 10 na prema 6 igrača utakmica je trajala 10-ak minuta a golove za Krajinu postigli su Nuhić Sandi eurogolom s 20 metara u 4. minuti, a na 2:0 povisio je Ermin Mizić u 10. minuti.

Tada dolazi do ozljede golmana "Ključa", gdje gosti nisu bili u mogućnosti nastaviti utakmicu, a s obzirom na to da je prema propisima zadovoljena minutaža da se utakmica registruje trenutnim rezultatom, sudac je svirao kraj, gdje su Krajini upisana nova tri boda.

Bila je ovo čudna utakmica, gdje gosti nisu mogli skupiti dovoljan broj igrača za puni sastav, ali ipak su se pojavili u Cazinu, odigrali minutažu kako bi zadovoljili pravila da se utakmica proglasi regularnom, što zaslužuje svaki respekt.

U narednom kolu Krajina gostuje u Bosanskoj Krupi kod ekipe Bratstva u kojoj se očekuje nova pobjeda Cazinjana i nastavak nevjerovatnog niza koji traje već šest prvenstvenih utakmica.

Cazin.NET

Objavito: Ned, 04/16/2017 - 09:30

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top