Njemačka: Neonacisti bi uklanjali ploče s arapskim i zamijenili ih "našim" brojevima

Home

Njemačka: Neonacisti bi uklanjali ploče s arapskim i zamijenili ih "našim" brojevima


Da političke ambicije i opće obrazovanje ne moraju pod svaku cijenu ići zajedno, njemačku javnost je iznova uvjerio i Otfried Best, kandidat desno radikalne Nacionalno-demokratske stranke Njemačke (NPD) na lokalnim izborima u Voelklingenu u Sarskoj.

On je ratoborno najavio da će kada postane gradonačelnik grad očistiti od arapskih brojeva.

"Čekajte samo da postanem gradonačelnik. Sve ću to promijeniti i ponovno vratiti normalne brojeve", rekao je na jednoj javnoj raspravi u Voelklingenu kandidat desno radikalnog NPD-a Otfried Best, odgovarajući na pitanje predstavnike satirične stranke Die Partei koji se umiješao među publiku.

"Gospodine Best, prema zakonu o gradnji, svaki vlasnik nekretnine je obvezan na svoj objekt postaviti ulični broj kojeg mu je dodijelila općina. Užasnulo me je kada mi je upalo u oči da su u Voelklingenu mnogi kućni brojevi ispisani arapskim brojevima. Šta ćete poduzeti protiv ove najezde strane kulture?", glasilo je "nedužno" pitanje predstavnika stranke Die Partei.

Već su za vrijeme postavljanja pitanja mnogi u dvorani prasnuli u smijeh, ali to nije omelo NPD-ovog političara da najavi protjerivanje arapskih brojeva koji su u Europi u upotrebi od 12. stoljeća.

Nakon proboja desno populističke Alternative za Njemačku (AfD) dotadašnji predstavnici krajnje desnice NPD su dodatno izgubili na važnosti na njemačkoj političkoj sceni.

 

(Izvor: Radiosarajevo)

Tagovi
Topic
Objavio: Sat, 09/09/2017 - 22:14

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top