Nosila bebu u noćni klub, pijana zaspala na njoj i ugušila je

Majka čija je beba, stara četiri sedmice, preminula nakon što ju je odvela u noćni klub, a zatim pijana zaspala na njoj, osuđena jena dvije godine i četiri mjeseca zatvora.

Marina Tilbi (26) je bacala i hvatala svog sina Darijana, dok se zabavljala u noćnom klubu u Velsu sa sestrom. Zatim se vratila kući, sa još dva muškarca koje je upoznala te večeri.

Pred sudom u Svonsiju je posvjedočeno kako je beba pronađena bez svijeti sa krvlju u ustima dok je ležala kraj majke ujutro 31. marta 2017. godine. Sestra Marine Tilbi je ušla u spavaću sobu, gdje je zatekla osuđenicu kako potrbuške leži na svojoj bebi te je uspjela da izvuče dijete ispod nje. Zapazila je da krv curi iz bebinog nosa. Beba je prebačena u lokalnu bolnicu, gdje je kasnije i preminula.

Tužiteljka Ketrin Ričards je na suđenju izjavila da je Tilbijeva u pijanom stanju legla na bebu, koja je zatim pretrpjela srčani udar, ali medicinski dokazi nisu mogli da potvrde da je pritisak njenog tijela doprinio smrti, prenosi "Daily Mail".

Njen advokat je postupak svoje klijentkinje pravdao alkoholom, a dodao je da se ona kaje zbog svega što se dogodilo te da se osjeća krivom.

"Njena bol će je ispunjavati zbog odsutnosti djeteta do smrti", rekao je on.

Dodao je da Tilbijeva, koja nije bila u vezi sa bebinim ocem, pati od depresije nakon bebine smrti.