Nosili hranu borcima ispred Vlade FBiH, pa kažnjeni sa 630 KM

Home

Nosili hranu borcima ispred Vlade FBiH, pa kažnjeni sa 630 KM


Predstavnici Jedinstvene organizacije boraca KJKP Toplana odlučili su obići demobilisane borce koji već 24 dana protestvuju pred Federalnom vladom i uručiti im hranu i sokove koje su pripremili za njih, međutim humani gest pokušala je onemogućiti policija koja se tamo nalazi.

Dobili su čak i kaznu u vrijednosti od 630 KM.

Omer Hujdur, predsjednik Jedinstvene organizacije boraca KJKP Toplana, ogorčen je postupkom policije, koja kako ističe, napisanu kaznu i od 630 KM nije čak ni lično uručila nego je poslala poštom.

q

- Kao jedinstvena organizacija boraca platili  smo tu kaznu, ali hoćemo da se zna da gore stoji policija Bakira Izetbegovića i unutar tih boraca koja uredno vodi evidenciju ko dolazi, ko pomaže tim ljudima. Odgovorno stojim iza toga. Imam uplatnicu da je kazna plaćena, na njoj je ime policajca koji je to potpisao. Iz policijske je uprave Centar. Sramota za ovu državu. To je samo Bakirovo djelo i ničije drugo. Hoće da pravi policijsku državu, neka je pravi u Turskoj ovdje neće moći. Ne može mene Bakir predstavljati kao Bošnjaka. On može predstavljati članove svoje stranke, a ne mene – naglasio je Hujdur.

qwe

 

(Izvor: Avaz)

Tagovi
Objavio: Tue, 04/07/2017 - 13:07

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top