NOVA PRAVILA U ZVEZDAMA GRANDA: Ovo niko nije očekivao

Home

NOVA PRAVILA U ZVEZDAMA GRANDA: Ovo niko nije očekivao

Snimanje prve emisije 12. sezone “Zvezde Granda” počelo je danas na Košutnjaku u Grandovom studiju.

Članovi stručnog i produkcijskog žirija došli su odlično raspoloženi za rad, a većina ih je prokomentarisala da jedva čekaju početak takmičenja. Prema riječima Saše Popovića u novoj sezoni će pravila ostati ista, ali kandidate očekuju mala izmjena jer će tokom nastupa nositi mjerač pristiska.

U prvom krugu kandidati pjevaju po dvije pjesme i nalaze se iza panela na sceni. Članovi žirija ne znaju ni ime ni prezime kandidata, znaju samo da li je djevojka ili mladić. Oni će ocjenjivati samo po utisku koji su stekli kako kandidat pjeva. Pored stručnog žirija, kandidate će kao i proše sezone ocjenjivati Tajanstveni žiri.

U trenutku kada član žirija glasa, pritiskom na taster “da” panel se spusti. Kada svih sedam članova žirija glasaju sa “da” kanidat je prošao u naredni krug takmičenja. Ako takmičar ne dobije svih sedam glasova može se naći u baražu koji će se održati poslije nastupa svih kandidata. Članovi žirija mogu da promijene svoje mišljenje u toku druge pjesme i ako glasaju sa “ne”, a ranije su glasali sa “da” panel će se podići.

 

(Izvor: Grand.online)

Objavito: Pon, 09/18/2017 - 20:29

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top