Nova pravila za ulazak u Sloveniju od sutra

Njn

U karantenu nećete ako na granici imate:

Negativan PCR test na virus SARS-CoV-2, ne stariji od 48 sati nakon uzimanja briseva, provedenog u državi članici EU-a ili državi članici Schengen-a. (ne BiH i Srbija) 

Potvrda o pozitivnom rezultatu PCR testa koji je stariji više od 21 dan, ali ne više od šest mjeseci, ili liječnička potvrda iz EU da ste imali  COVID-19 i da nije prošlo više od šest mjeseci od pojave simptoma.

Dokaz o cijepljenju protiv COVID-19, koji dokazuje da je prošlo najmanje sedam dana od primanja druge doze Biontech / Pfizer ili Moderne, odnosno najmanje 21 dan od primanja prve doze AstraZeneca.

Osoba upućena u međunarodnom prometnom sektoru i to pokazuje prilikom prelaska granice "Potvrdom za radnike u međunarodnom prometnom sektoru"

Osoba koja obavlja prijevoz robe ili osoba u Republiku Sloveniju u komercijalnom prometu ili za prijevoz tereta ili tereta u tranzitu ako napušta Republiku Sloveniju u roku od osam sati. 

Ako na granici nemate Test iz EU, niste prebolili koronu ili niste cijepljeni , desetodnevna karantena više se ne može prekinuti testom nakon pet dana a to znači obavezna karantena 10 dana ako dolazite iz zemlje sa crvenog popisa.

Putnici u tranzitu kroz Slo mogu bez testa.