Nova razočarenja građana Bihaća: Nova oštećenja na cesti u ulici Ceravačka brda (FOTO)

Home

Nova razočarenja građana Bihaća: Nova oštećenja na cesti u ulici Ceravačka brda (FOTO)


Prije četiri mjeseca počela je faza asfaltiranja ulica u Bihaću, faza kojoj su se mnogi veselili. Međutim, nakon što je prvi asfalt dobila Bužimska ulica, komentar većine građana je “bolje da nisu ni to”.

Podsjećamo čitatelje, prije četiri mjeseca završena je procedura izbora izvođača radova za asfaltiranje bihaćkih ulica u kojima su završeni radovi na KFW projektu. Zavod za prostorno uređenje Grada Bihaća potpisao je ugovor sa firmom “Sanny Boy” u vrijednosti od 1.5 miliona KM, te je najavljeno da će se s radovima krenuti odmah. Kako je  izvođač radova kazao, prvo će se asfaltirati Bužimska ulica, a uporedo će se raditi i Ceravačka ulica koja je dosta zahtjevna jer je nakon pregleda ustanovljeno da je stepen oštećenosti kolovoza dosta velik, pa se je tražio najbolji mogući način kako ulicu dovesti u prvobitno stanje u okviru planiranih sredstava.

Radovi su krenuli, ali s prvom majskom kišom pojavila su se i prvi problemi. Portal USN.ba objavio je fotografije čitatelja na kojima su bila vidljiva oštećenja na cesti u Bužimskoj ulici, a nakon iste objave, firma “Sanny boy” je “sanirala”oštećenja.

buzimskaulica
Bužimska ulica nekoliko dana nakon “asfaltiranja” 

 

ceravacka brda
Udubljenje na cesti u ulici Ceravačka brda

 

Nažalost, Zavod za prostorno uređenje Grada Bihaća, po ko zna koji put,  šuti. Da li će ovo biti nova farsa, nakon Euroasfalta, kroz koju će građani Bihaća prolaziti ostaje nam da vidimo.

Podsjećamo na izjavu Edine Osmanović direktorica Zavoda za prostorno uređenje Bihaća, kada je kazala da firma Euroasfalt kasni s radovima, ali da se Grad Bihać nalazi u “pat poziciji”, odnosno da je nemoćan.

– Grad Bihać zbog teške finansijske situacije nije bio uredan platiša prema izvođaču radova “Euroasfalt”. Međutim, to nije opravdanje za njihovo kašnjenje ali to je sada pat pozicija iz koje moramo svi zajedno izaći. Nikakve tužbe, ni sa jedne ni sa druge strane, ne dolaze u obzir i taj će se posao na kraju, vjerujem, uspješno okončati – kazala je  Edina Osmanović, direktorica Zavoda za prostorno uređenje Bihaća.

Možda bi direktorica Zavoda trebala početi profesionalno igrati šah jer, očito, bolje vlada šahovskom terminologijom nego poslom za koji je plaćena.

Tagovi
Topic
Objavio: Sat, 16/09/2017 - 19:41

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top