Nova saobraćajna nezgoda u gradu Cazin: Učestvovala 3 m/v, povrijeđeno je više osoba

cazin
Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 0°C, dok je vodostaj Mutnice 50,00 cm.

Policija grada Cazin nije imala baš mirnu noć, imali su jednu intervenciju. Naime, u Ulici generala Izeta Nanića došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj su učestvovala 3 m/v. Osobe su lakše povrijeđena, dok je na vozilima pričinjena veća šteta.

Vatrogasna jedinica grada Cazin  je imala mirnu noć, bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Cazin zatražilo je 54 osobe, dok je sanitet korišten 2 puta

Kada je u pitanju vodosnabdjevanje, odvija se uredno, nema najavljenih radova.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije na području Cazina prema sljedećem rasporedu:

Dana 28.10.2021. godine

  • od 09:00 do 15:00 sati kupci sa trafopodručja: Toromani 2 I Šturlić – Lipa;

Dana 29.10.2021. godine

  • od 08:00 do 14:00 sati trafopodručje: Polje 1;
  • od 09:00 do 15:00 sati kupci sa trafopodručja: Donja Lučka – Kajtazi;
  • od 13:00 do 16:00 sati trafopodručje: Silići;
  • od 15:00 do 17:00 sati trafopodručje: Mutnik 2.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, do 30.10. izvode se radovi na magistralnom putu Mostar-Nevesinje (dionica Bakračuša-Nevesinje), zbog čega je u vremenu od 09 do 15 sati saobraćaj obustavljen. Za vrijeme obustave vozila se usmjeravaju na put preko Berkovića i Stoca.

Danas u vremenu od 08 do 18 sati, obustavit će se saobraćaj na putnom pravcu Jezero-Šipovo.

Zbog izvođenja neophodnih radova na autoputu A-1, na dionicama Kakanj-Visoko (most u naselju Dobrinje) i Podlugovi-Sarajevo sjever, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Jajce (Skela), Nemila-Žepče (Donja Golubinja), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta Draksenić-Vrbaška. Za vrijeme radova putnička vozila mogu koristiti lokalni put (Podgradci-Jablanica-Sjeverovci-Božići), dok teretna vozila saobraćaju preko Banja Luke i Prijedora.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Podsjećamo, zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme na putevima u Bosni i Hercegovini stupa na snagu 01.11.

Izvor: