Novalić uputio saučešće britanskom ambasadoru

Home

Novalić uputio saučešće britanskom ambasadoru


Duboko nas je ožalostila vijest o novom terorističkom napadu na Vašu zemlju i njene građane i velikom broju nedužnih žrtava.

Povodom terorističkog napada u kojem su od eksplozije nakon koncerta u Manchesteru, u Velikoj Britaniji, prema posljednjim informacijama poginule 22, a povrijeđeno 59 osoba, premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić uputio je telegram saučešća ambasadoru Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Edwardu Alexanderu De Poultonu Fergusonu, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

- Vaša ekselencijo, duboko nas je ožalostila vijest o novom terorističkom napadu na Vašu zemlju i njene građane i velikom broju nedužnih žrtava. To nije atak samo na Veliku Britaniju, nego na sve demokratske države i miroljubive ljude. Vama, Vladi Velike Britanije i, posebno, porodicama poginulih u ovom strašnom napadu, upućujem, uime Vlade FBiH i svoje lično, izraze najdubljeg saučešće, a povrijeđenima želje za brz i uspješan oporavak, stoji u poruci premijera Novalića ambasadoru Fergusonu.

 

(Izvor: Oslobođenje.ba)

Objavio: Tue, 23/05/2017 - 10:30

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top