Nove medalje za KBV „Budo“ Cazin na Međunarodnom karate turniru „Bushido open“

Home

Nove medalje za KBV „Budo“ Cazin na Međunarodnom karate turniru „Bushido open“

U nedjelju, 26. marta, održan je peti međunarodni karate turnir "Bushido open“ na kojem je nastupilo 1 100 takmičara iz 70 klubova.

Među učesnicima iz šest zemalja bili su i članovi KBV „Budo“ iz Cazina sa 21-im takmičarom.Bio je ovo uspješan turnir za cazinski klub, koji su osvojili šest medalja u veoma jakoj konkurenciji, što se može zaključiti i po ogromnom odazivu takmičara.Riječ je o jednom kvalitetnom turniru , dvorana Borik bila je puna, a organizacija i dobrodošlica na visokom nivou. Cijelo takmičenje je proteklo u odličnoj atmosferi i fer i korektnom suđenju.Takmičari našeg kluba koji su nastupili na Bushido open turniru su: Vilić Elvedin, Vilić Sara, Vilić Meris, Kapić Ena, Perviz Irnes, Bajramović Amar, Bajramović Amel, Muranović Ilhan, Muranović Ilma, Mujadžić Sumea, Abdić Amina, Đogić Elmina, Porčić Harun, Porčić Eman, Škrgić Benjamin, Miskić Rijad, Šabić Arijana, Ramić Ajla, Bajrić Ervina, Duraković Ena i Harbaš Refko.

Osvajači medalja našeg kluba su:

Zlatne medalje:     Kapić Ena - 1. mjesto, borbe 2008. godište +30kg; Mujadžić Sumea  - 1. mjesto, borbe 2005. godište +50kg.

Srebrene medalje:Sara Vilić - 2. mjesto borbe 2009. godište -26kg; Perviz Irnes - 2. mjesto kate 2007. godište I nivo;

Bronzane medalje:Vilić Sara -3. mjesto kate 2009. godište II nivo; Vilić Elvedin - 3. mjesto kate 2007. godište III nivo.

Važno je napomenuti da su mlađi uzrasti KBV „Budo“ pokazali zavidan kvalitet i oni su ponijeli četiri medalje koje nisu uračunate u ukupni poredak.

Ostalim takmičarima koji ovaj put nisu imali sreće da osvoje neku od medalja želim puno sreće u daljem treniranju i medalje drugi put neće izostati.

U ukupnom poretku naš klub je zauzeo 18. mjesto od 70 klubova što i nije tako loše jer više od polovice naših takmičara koji su išli su početnici i većini je ovo bilo prvo takmičenje.

(Cazin.NET)

  
Objavito: Tue, 03/28/2017 - 14:58

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top