Novi napad Verone ima 96 godina i ne košta ništa!

Home

Novi napad Verone ima 96 godina i ne košta ništa!

Potpisao Cerci, stiže Cassano, kreće borba za opstanak..

Svake godine bar jedan italijanski tim priraste za srce neutralnim poklonicima fudbala, a na osnovu poteza koje vuče tokom prelaznog roka, glavni kandidat da se, na prvi pogled, dopadne navijačima je – Verona.

Povratnik u Seriju A, poslije jednogodišnjeg odsustva, opet bi trebalo da ima zanimljiv tim. I da, za razliku od sezone 2015/2016, kad je glatko ispala u niži rang, bude konkuretnija u borbi za opstanak. Da bi ta misija imala obrise realne, čelnici kluba povukli su konkretne poteze, pa su na čuveni stadion „Bentegodi“ doveli dva zvučna pojačanja.

Prvo: ugovor sa Veronom jutros je potpisao Alessio Cerci (30). Doskorašnji napadač Atletico Madrida, koji se nije naigrao kod Diega Simeonea, sasvim razumljivo, vratio se u Italiju, gdje je nekad žario i palio u dresu Torina. Put ga je odveo u Atletico, ljeta 2014. ovjerio je trogodišnji ugovor, ali se u jakoj konkurenciji nije snašao, morao je na pozajmice u Milan i Genovu. U međuvremenu je izgubio mjesto u reprezentaciji, međutim, Verona djeluje kao sredina u kojoj će u potpunosti moći da rehabilituje karijeru.

Potpisao je kao slobodan igrač. Uz opciju da se saradnja automatski produži na još dve godine, pod uslovom da Verona ostane u eliti.

A da bi ostala angažovan je još jedan napadač. Daleko poznatiji. U pitanju je Antonio Cassano, posljednji nestašni dečko italijanskog fudbala, prije pojave u fudbalskom smislu – neko će reći i po ponašanju – nedokazanog Marija Balotellija. Za razliku od Balotelija, FantAntonio je davao golove. Uvijek i svuda, ali ga je „luda“ glava koštala bolje karijere. U januaru je okončao drugi mandat u Sampdoriji, zbog sukoba sa jednako egocentzričnim predsjednikom Masimom Ferrerom. Otad je 34-godišnji špic u potrazi za novim klubom. Pominjali su se Crotone, Fjorentina, Kinezi, Amerikanci, drugoligaš Virtus Ertela, ali priča sa Veronom već dugo traje. Mjesecima.

Petar Pan je dogovorio dolazak. Ostalo je samo da prođe ljekarske preglede. I on će potpisati na 12 meseci. Iskustvom, a ima 34 godine, svakako može da pomogne. Zna kako se igra Serije A.

A na Bentegodiju ga raširenih ruku čeka još jedan veteran. Njegov kolega iz prvog mandata u Sampdoriji – Đanpaolo Pazini. Dakle, još jedan bivši reprezentativac Italije. Njih dvojica su u sezoni 2009/2010 zbirno dali 28 golova i doveli Sampu do četvrtog mjesta na tabeli, da bi ih u kvalifikacijama za Ligu šampiona zaustavio Werder.

Pazini – 32 godine – ostao je vjeran Veroni i poslije pada u Seriju B. Zasukao je rukave i bio najbolji pojedinac ekipe u ekspresnom povratku u elitni rang. Dao je 23 gola u iscrpljujućem takmičenju kakvo je drugoligaško u italiji.

Sad je na novom početku, sa još dvojicom veterana, ali i sa 21-godišnjim Napolitancem, Danijeleom Verdeom, koga je Roma opet poslala na pozajmicu.

Luda družina. Gledaćemo. Vjerujemo i – uživati.

 

(Izvor: Sop.ba)

Objavito: Pon, 07/10/2017 - 20:00

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top