Novi problemi Dritana Abazovića: Na istu funkciju puca prosrpski političar, nova Vlada po ugledu na Vladu Srbije u vrijeme...

dritan
Radi se o funkciji potpredsjednika Vlade, koordinatora svih sigurnosnih službi...

 

Lider GP URA Dritan Abazović i predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević mogući su kandidati vladajuće tročlane koalicije za "moćnu" funkciju. 

Dok Abazovića otvoreno “guraju” ambasade zapadnoevropskih država u Podgorici, dotle Nebojša Medojević, koji ne krije želju da obavlja dužnost u vezi sa sigurnosti, za ovu funkciju ima podršku Demokratskog fronta.

U pitanju je, najvjerovatnije, nova organizacija Vlade Crne Gore koja neodoljivo podsjeća na organizaciju Vlade Srbije iz 2012. godine, kada je premijer bio Ivica Dačić, piše CdM. 

Tada je funkcija prvog potpredsednika Vlade Srbije i koordinatora svih sigurnosnih službi pripala Aleksandru Vučiću. Osim toga, Vučić je obavljao dužnost ministra odbrane, a bio je zadužen za sigurnost i borbu protiv korupcije.

Lider koalicije Crno na bijelo Dritan Abazović kazao je ranije da očekuje da u sektorima koji se tiču nacionalne sigurnosti ne budu “neozbiljni ljudi”.

Na pitanje ko su neozbiljni ljudi, Abazović je rekao da se zna na koga se to odnosi, aludirajući na funkcionere DF-a.

On je i ranije izričito tražio da lideri Fronta ne budu ministri u novoj Vladi. S druge strane, Medojević je kazao da jedino kriminalci i šverceri ne podržavaju njegovo učešće u Vladi.

Mediji su, kako podsjeća isti portal, nedavno objavili da su lideri Demokratskog fronta pod velikim pritiskom domaće javnosti ali i ambasada EU, da ključna mjesta u takozvanim ministarstvima sile - odbrane, unutrašnjih poslova, kao i čelne pozicije u Upravi policije i Agenciji za nacionalnu bezbjednost prepuste ljudima koji do sada nemaju teret nacionalističke retorike i koji nisu direktno vezani sa Srbiju i Rusiju.

Izvor: