Novi slučaj nasilja u porodici u Cazinu

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 15 stepeni Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 79,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je pet intervencija u protekla 24 sata. Do krivičnog djela "nasilje u porodici" došlo je u Polju, dok je javni red i mir remećen drskim ponašanjem i omalovažavanjem OSL-a (ovlaštenog službenog lica) od strane jednog lica na Lojićki, Benzinska pumpa "Sudo-Luka". 

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, zabilježene su tri saobraćajne nesreće. Tako je na R402, Bajrići, došlo do sudara između 2 m/v, pri čemu je pričinjena materijalna greška, a povrijeđenih nije bilo. Jedno lice lakše je povrijeđeno u nesreći u kojoj je učestvovalo 1 m/v, dok je na R403 Kapići-Rajak došlo do još jednog sudara između 2 m/v. Srećom, niko nije povrijeđen.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 57 pacijenata dok je sanitet korišten dvaput.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a što se tiče elektrosnabdjevanja, podružnica “Elektrodistribucija” Bihać obavještava kupce da će zbog planiranih radova na elektroenergetskim objektima, doći do prekida u isporuci električne energije prema slijedećem rasporedu:

Dana 18.09.2019. godine:

- od 10:00 do 10:30 sati trafo-područja: Strane, Selište, Karaula, Hadžići, Tahirovići, Brezova Kosa, Džehveruša, Hadžići Vodovod, Skokovi i Jusin Put,

Dana 19.09.2019. godine:

- od 09:00 do 11:00 sati trafo-područja: Crnaja Selo, GSM repetitor Ružnići, Prepumpna stanica Šturlići, Seferagići, Hadžin Potok, Derviševići, Lipa, Debeljak, Džehverovići i Šturlićka Platnica,

- od 09:00 do 10:00 sati trafo-područja: Toromani, Gornja Koprivna, SE Koprivna 1, GSM repetitor Sljeme, Duratovići, Mrtolosi, Mizići, Bečići, Ponjevići, Elkići, Liđani, Ljubijankići, Elkasova Rijeka i Fejzagići.

 

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, kolovoz je ovoga jutra zbog kiše mokar u sjevernim krajevima naše zemlje. Vidljivost je zbog magle smanjena u kotlinama, kao i uz riječne tokove. Vozačima skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Zbog radova u tunelu Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, saobraća se jednom trakom naizmjenično, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima od 00:30 do 04:30 sati, dolazi do obustave saobraćaja. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Sporije zbog radova, saobraća se i na dionicama magistralnih puteva:M-18 Olovo-Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-5 Lanište-Ključ i M-5 Jajce-Jezero.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.