Novi slučaj Payet: Diego Costa odbio da ostane u Chelseaju

Home

Novi slučaj Payet: Diego Costa odbio da ostane u Chelseaju

Mnogo pažnje izazvao je prethodnih dana sukob u Chelseaju između napadača Diega Coste i menadžera Antonija Contea.

Oni su imali sukob na jednom od treninga, a potom je italijanski stručnjak španskog napadača izostavio sa utakmice protiv Leicestera u Premiershipu. Navodno, sve se ovo dešava zbog Costine želje da napusti Chelsea do kraja januarskog prelaznog roka.

Engleski The Times donio je danas informaciju kako je pravi uzrok sukoba činjenica da je napadač prošle sedmice odbio da potpiše novi ugovor s Plavcima. Vodeći tim Premiershipa je Costi ponudio novi petogodišnji ugovor, vrijedan 200.000 funti sedmično, što je povećanje od 50.000 funti u odnosu na sadašnji ugovor.

Ipak, on je taj ugovor odbio. Navodno, on želi da napusti Chelsea i da ode u Kinu, gdje mu Tianjin Quanjian nudi 30 miliona funti godišnje i to nakon što se odbije porez.

Upravo je želja za odlaskom i odbijanje novog ugovora dovelo do sukoba, a Costa ima namjeru da napusti klub do kraja januara i teško da će se šta u njegovom stavu promijeniti.

Španski napadač brazilskih korijena je ove sezone postigao 14 golova u Premiershipu, a on bi mogao biti novi "slučaj Payet", jer je i francuski fudbaler Dimitri Payet nedavno odbio da igra za West Ham, zbog želje za odlaskom.

(Izvor: SportSport.ba)

Objavito: Pon, 01/16/2017 - 09:14

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top